2007-10-15

Dagens mejl - klart värt att läsa

Ok, så jag sitter här och lyssnar på Bandit, och hittade ett mejl på deras hemsida om Ebba von Sydow. Det är sannerligen värt att läsa, så här har ni det;

Ebba von Sydow- Författare, stilikon, eller bara urblåst?

Ebba började sin karriär som Expressens blonda donna som skulle springa runt och spana efter modetips till medelsvensson som utan henne skulle gå i frasig träningsoverall, enligt expressen. Hennes största uppgift var att dricka latte på Stureplan och spana på lågbudgetmän i backslick och rosa skjorta, som mycket troligt har en och annan fundering på sin sexualitet och troligen vaxar fötterna. Ebba gör succé i de svenska hemmen och snart läser medelsvensson Expressens bilaga ”Fredag” bara för att få heta modetips.

Ebba nöjer sig dock inte med detta utan börjar blogga och blir snart veckorevyns nya chefredaktör. Ebba von Sydows blogg är otroligt intressant ifall att man nu gillar att lyssna på hur dagens i-landsproblem är att hitta den perfekta partytoppen inför helgens party eller hur fruktansvärt det är om en troskant syns under ett par byxor.

Denna blogg har gjort henne till någon på kartan, den har gjort henne till en författare (?!) Och vad gör författare? Jo dom skriver böcker och det är just det vår älskade Ebba har gjort, en självbenämnd bok vid namn Ebbas stil. Detta är en slags urmjölkning på allt hon har skrivit i Expressen och i Veckorevyn, för helt ärligt så räcker nog inte hennes hjärna till att få fram mer än ett antal ord per dag…

Hur många opublicerade författare skulle inte kunna döda för att få skriva sin egen bok och sedan direkt åka ut på signeringar? Flera skulle nog kunna äta upp Ebba för att ens få en sådan chans, och om man klarar av att äta Ebba så finns det nog risk för annat än Fågelinfluensa och förstoppning för vem skulle inte bli sjuk efter att ha mumsat i sig ca +60kg blonderat iklädd Caprijeans?

Alla dessa författare som ej har blivit publicerade har troligen så mycket mer att säga än denna sladdertacka. eller har det blivit så illa att Ebba är gräddan av Svenska författare? Och om det är så, när hände detta, vart var jag när alla skrivkunniga begick kollektivt självmord? Detta är den enda förklaringen till varför en kvinna med IQ fiskmås har klarat sig bättre författarmässigt än folk man kan läsa om i till exempel Sourze .

Till saken hör nu att många yngre börjat se upp till henne, jag kunde läsa på hennes blogg hur någon undrade om Ebba kunde signera hennes bok eftersom hon ville ha en autograf från sin Idol. Sin Idol?! Är det allt som krävs för att bli en Idol, plötsligt faller hela min norrländska värld samman. Jag som trodde att man skulle göra något vettigt för att bli en idol, till exempel göra bra musik, göra bra saker för andra människor eller varför inte rädda människor ur brinnande hus. Det var dom som var idoler och hjältar förr; har en rosafluffig barbiedocka med halvtaskig klädsmak blivit den nya tidens brandmän för ungdomen?

Ebba har blivit någon som folk ser upp till, folk böjer sig efter hennes tyckande och de skulle lätt kunna borsta av sina multifärgade galonbyxor om hon sa att det var ”så rätt”. Det verkar som att ingen ser igenom hennes rosa fasad. Detta var vad jag trodde innan i somras då jag spenderade tiden framför radion och lyssnade på Bandit rock 106-3 och ”Härtan” så klyftigt sa:
”Jag förstår inte alla som håsar denna slaskpuma som tycker och tänker och kommer med modetips, tror hon att hon är någon jäkla modeikon. Nej lämna över jobbet till någon som kan det bättre. TVI! För Ebba von Sydow”

Det verkar som att man endera måste hata eller älska hela Sveriges egna Ebba, jag tror det är ganska tydligt vart jag står. Bilda din egen uppfattning och skriv gärna kritik. Är Ebba von Sydow en idol eller bara en ”Slaskpuma”?!
Av: Emma Sundborg

Inga kommentarer: